Meme kanseri tedavisi hakkında bir takım detayları içine bir makale hazırlamak istedik.

Meme Kanseri Nedir?

Meme Kanseri Nedir

Meme Kanseri Nedir

Meme kanseri, göğüste meydana gelen kanserli doku oluşumu ile ortaya çıkan tehlikeli bir kanser türüdür.

Göğüs hücrelerinin değişmesi, kontrolden çıkması ve mutasyona uğrayarak kanserli doku haline gelmesi ile meme kanseri görülmektedir. Meme kanseri, sanılanın aksine sadece kadınlarda görülmez.

Buna da bakın👇
Kanserde Sedim Kaç Olur ? (kanserdestek.com)

Erkeklerde de görülebilen bir kanser türü olan meme kanseri, genellikle 50 yaş ve üzeri kadınlarda sıklıkla görülmektedir.

Bununla birlikte genç yaşta da meme kanseri hastalığına yakalanan pek çok kadın hasta olduğu bilinmektedir. Meme kanseri tedavisi, hastalığın ilerleme hızına ve evresine göre planlanmaktadır.

Herkeste farklı belirtiler ile ortaya çıkan meme kanseri elle kontrolde bile tespit edilebilmektedir. Kadınların düzenli olarak kendilerini elle kontrol etmesi ve herhangi bir şişlik veya yumru olması durumunda doktora gitmesi tavsiye edilmektedir.

Mamografi yöntemi ile meme kanseri erken dönemde teşhis edilmektedir. Erken dönemde teşhis edilen meme kanseri uygun tedavi yöntemleri uygulanarak iyileştirilebilmektedir.

Meme kanseri tedavisi var mı ve belirtileri ile ilgili tüm detaylar için yazımıza devam edebilirsiniz.

Meme Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Meme Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Meme Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Meme kanseri tedavisi kaç yıl sürer ve hastalığın en yaygın görülen belirtileri hastanın durumuna göre farklılık göstermektedir. Meme bölgesinde veya koltuk altında bulunan ve geçmeyen yumru ve şişlikler mutlaka dikkate alınmalıdır.

Memede meydana gelen çukurlaşma ve meme ile meme ucundaki şişlik, kızarıklık ve kalınlaşma gibi durumlarda meme kanserinden şüphe edilmektedir.

Meme ucunun içe dönmesi veya meme ucundan gelen akıntı gibi belirtiler de hastalığın en yaygın görülen semptomları içerisinde yer almaktadır. Yeni bir kitle oluşumu ile meydana gelen meme kanseri belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Meme ucunda oluşan akıntı ve meme ucunun içe doğru dönmesi
  • Meme bölgesinin tamamında veya bir bölümünde hissedilen şişlik
  • Meme ucunda ağrı oluşumu veya memenin tamamında hissedilen ağrılar
  • Memede görülen boyut ve şekil değişiklikleri
  • Meme ucunda oluşan kanamalı akıntı
  • Meme ucunda kızarma, soyulma veya pullanma
  • Koltuk altında dokunulduğunda hissedilen ve geçmeyen şişlik
  • Göğüs damarlarında görülen büyümeler

Meme kanseri tedavisi için doğru bir planlama yapılmadan önce, hastalığın büyüme hızı, gelişimi ve evresi takip ve teşhis edilmektedir. Meme kanseri tedavisi nasıl yapılır sorusunun, hastaya göre değişkenlik gösterdiğini söylemek mümkündür.

Hastalığın ilk evreleri ile son aşamasında meme kanseri tedavisinde kullanılan ilaçlar ve yöntemler birbirinden farklıdır.

Meme Kanseri Tedavisi Nasıl Yapılır?

Meme Kanseri Tedavisi Nasıl Yapılır

Meme Kanseri Tedavisi Nasıl Yapılır

Meme kanseri tedavisi nasıl olur ve günümüzde tedavi için kullanılan yöntemleri açıklamamızda bulabilirsiniz. Meme kanseri tedavisi, hastalığın evresine bağlı olarak farklılık gösterir.

Diğer kanser türlerine kıyasla meme kanseri hastalığında evre 0’dan bahsedilebilmektedir. Meme kanseri 0. evrede özellikle kemoterapi tedavisine gerek duyulmamaktadır. Ancak hastanın sağlık durumuna göre radyoterapi yöntemi tercih edilebilmektedir.

Meme kanseri tedavisi ne kadar sürer sorusu da yine hastalığın evresi göz önüne alınarak yanıtlanmalıdır. Meme kanseri evre 1 ve 2, hastalığın başlangıç dönemi olarak kabul edilmektedir. Bu evrelerde göğüs veya göğüslerde bulunan kitleler daha küçük olduğu için, ilk olarak cerrahi bir tedavi yöntemi tercih edilebilmektedir.

Ancak bu süreçte kitlenin büyüklüğü, yayılma hızı ve hastanın genel sağlık durumuna göre doktor tarafından kemoterapi uygulanıp uygulanmayacağı da belirlenmektedir. Meme kanseri evre 3’te ise; kemoterapi yöntemi uygulanmaktadır. Bu yöntemin ardından, hastanın yine ameliyata girmesine karar verilmektedir.

Meme kanserinin son aşaması olarak kabul edilen evre 4’te ise; kanserli hücrelerin vücudun daha geniş bir alanına yayılmış olması beklenmektedir. Eğer yayılma daha az seviyede ise; yine cerrahi yöntemler ile kitleye müdahale edilebilmektedir.

Meme Kanseri Neden Olur?

Meme Kanseri Neden Olur?

Meme Kanseri Neden Olur?

Meme kanseri tedavisi, hastalığın ilk evrelerinde oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Meme kanseri pek çok farklı etkene göre oluşabilen bir kanser türüdür. Özellikle genetik yatkınlığın bu kanser türünde çok önemli bir faktör olduğu bilinmektedir.

Obezite, hareketsiz yaşam, sigara ve alkol kullanımı gibi alışkanlıklar ise; meme kanseri oluşumunu hızlandırmakta ve tetiklemektedir. Özellikle kadınlarda daha fazla görülen meme kanserinde yaş faktörü dikkate alınmaktadır.

Ailesinde daha önce meme kanseri hikayesi olan kadınların, 40 yaş üzerinde iken düzenli olarak kontrole gitmesi önerilmektedir.

Düzenli kontroller sayesinde, erken dönemde teşhis edilebilen hastalık, en doğru meme kanseri tedavisi yöntemleri ile kontrol altına alınabilmekte ve tedavi edilebilmektedir.