Kanserli Memenin Alınması Ameliyatı Canlı olarak nasıl yapılır bilmek isteyen çok sayıda kişi olduğunu görüyoruz.

Canlı bir meme alınması ameliyatı, olan meme üzerinde gerçekleştirilen bir cerrahi işlemdir. Bu ameliyatı mastektomi olarak adlandırılır ve meme dokusunun çıkarılmasını içerir. Mastektomi, meme kanseri gibi durumlarda sıklıkla tercih edilen bir tedavi yöntemidir.

BUNA DA BAKIN👇
3 Evre Meme Kanseri Tedavisi Hakkında Bilgiler! (kanserdestek.com)

Ameliyat sırasında, plastik cerrahi teknikleri kullanılarak meme rekonstrüksiyonu da gerçekleştirilebilir, bu da meme görünümünün yeniden oluşturulmasını sağlar.

Bazı durumlarda, meme koruyucu cerrahi yapılamadığı için mastektomi gerekebilir. Ameliyat sonrasında, hastanın tedavi planına bağlı olarak ışın tedavisi gibi ek tedaviler de uygulanabilir. Bu ameliyat, meme kanseri gibi durumlarda hastaların sağlık durumunu iyileştirmek ve hastalığın yayılmasını önlemek için önemli bir adımdır.

MEME ALINMASI AMELİYATI (MASTEKTOMİ)

MEME ALINMASI AMELİYATI (MASTEKTOMİ)

Kanserli Memenin Alınması Ameliyatı Canlı- Kanserli Memenin Alınması Ameliyatı Canlı-Kanserli Memenin Alınması Ameliyatı Canlı

Sıklıkla yapılan meme kanseri ameliyatı  ilgili memede olan rahatsızlık ve o alandaki koltuk altı lenf bezleri çıkartılarak ameliyat sonlanır.

Bu operasyon genel anestezi ile yapılır. Memeye ait dokular, ve ilgili alanda olan  ciltve göğüs duvarı kasları tümüyle operasyona dahil edilir. Aynı şekilde bölgesel lenf kanalları ve düğümleri de çıkartılacak alana dahil edilir.

Ameliyattan çıktıktan sonra kişinin ilgili bölgesi ve o alandaki kol komple gövdeye yaklaştırılmış bir şekilde sargıya alınır ve ön kol askıdadır. Ameliyat bölgesinden dış tarafa doğru uzanmış olan dren yani 3 4 milimetre çapında olan hortum vardır. Kişi ameliyat sonrasında hastanede bir gece yatış sonunda taburcu edilir. Ameliyat sonrasında ağrısız bir dönem geçirilmesi için ilk iki üç gün birkaç ağrı kesici almak, bol bol dinlenmek  ve dengeli beslenmek gerekir.

Dren ameliyat sonrasında erken zamanda olan sızmaları vakum yardımıyla dışarı alınmasını mümkün hale getirir. Diren genel olarak ameliyattan sonra 3-4 gün boyunca yerinde kalır.

Ameliyat sonrasında askıya alınan kol ilk 4-5 gün kol askısında tutularak ameliyattan sonra iyileşme sürecini hızlandırmak amaçlanır. 2-3 gün aralıklarla gidilen kontrolde pansuman yapılarak süreç devam ettirilir.

Bir haftanın sonunda kol egzersizleri uygulanır. Kişi 20. gün patoloji raporuyla beraber onkoloji uzmana giderek kemoterapi ya da radyoterapi alıp alamayacağını öğrenir.

Kanserli Memenin Alınması Ameliyatı Canlı Hakkında Sık Sorulanlar

kanserli-memenin-alinmasi-ameliyati-canli

kanserli-memenin-alinmasi-ameliyati-canli- Kanserli Memenin Alınması Ameliyatı Canlı-Kanserli Memenin Alınması Ameliyatı Canlı

Kanserli Memenin Alınması Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

Kanserle memenin alınması ameliyatı ortalama olarak 100 ile 150 dakikadır.  Ameliyatta koltuk altına doğru giden ana damarın üzerinde bulunan lenf kanalları ve düğümleri çıkarılacak memenin alanına dahil edilerek ameliyat süreci sonlandırılır.

Memenin bulunmuş olduğu alan tamamıyla düz bir bölge haline gelir. İlgili alan dikilirken cilt yatay bir çizgi ile birleştirilir.

Meme Kanserinde Meme Alınırsa Ne Olur?

Meme kanseri ameliyatından sonra tekrardan kanserin ortaya çıkması söz konusu olabilir. Fakat yapılan araştırmalar sonucunda riskin büyük bir oranda kaybolduğu görülmektedir. Tekrardan kanserin oluşması yüzdelik dilimde 10 oranındadır.

Kanserli dokuların tekrardan gelişip tümörleşme oluşturması dahilinde süreç tekrardan başlar. İlgili süreci kontrol altına alabilmek için kişilerin sürekli olarak doktor kontrolünde olmaları önemlidir. Tekrardan kemoterapi ve radyoterapi gibi tedavi edici yöntemler başlanabilir.

Meme kanseri tedavisinde risk faktörlerinin tamamen ortadan kaldırmak için doktorun belirtmiş olduğu tedavi yöntemlerini harfiyen uygulamak gerekir.

Tedavinin kontrol altına alınması ve yeniden sağlığa kavuşulması için kanserin önlenmesi için gerekli sağlık adımlarını takip etmek de gerekir. Sağlıklı beslenmek Spor yapmak her ne kadar sıklıkla duyulsa da kanserin önlenmesi ve yeniden süre gelmesini önleyecek en önemli hususlardan biridir.

Meme Kanseri Ameliyatı Tehlikeli Mi?

Meme kanseri ameliyatı pek çok ameliyatta olduğu gibi anesteziye bağlı riskleri içerir. Ameliyatın doğru şekilde uygulanması ve doğru tekniklerin süre gelmesiyle bu riskler en aza indirilir.

Nadir olsa da görülebilecek cerrahi tedavi sürecinde oluşan komplikasyonlar, enfeksiyon yara iyileşme problemleri ve kanama şeklindedir.

Ameliyat sonrasında kişinin iyileşmesi için gerekli olabilecek bütün adımları doktor bilinçlendirir. Bu adımlara dikkat etmek son derece önemlidir.

Memede Kitle Alındıktan Sonra Ne Olur?

Memede  var olan kitle ameliyat ile alındıktan sonra kitle iyi huylu ise meme takibi süreci devam ettirilir. Kitle ameliyat ile çıkartıldıktan sonra hastanın mevcut sağlık durumunda herhangi bir risk azalması söz konusu değildir. Kişi hiç ameliyat olmamış gibi düzenli aralıklarla ilgili takibine doktor kontrolünde devam etmesi gerekir.