Rahim ağzı kanseri öldürürmü ve hastalığın süreci pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Rahim ağzı kanseri, kadınlar için en riskli ve tehlikeli kanser türlerinden biridir. Kadınların üreme sistemi içerisinde farklı türlerde kanserli hücreler meydana gelebilir.

Rahim ağzı (Serviks) kanseri ise; yaygın olarak görülen kanser türlerindendir. Oldukça yavaş bir şekilde seyreden rahim ağzı kanseri, ilk evrelerde kendini belli etmez. Bunun için hastalık ilerleyen evrelerde teşhis edilebilir. Bu durum ise; rahim ağzı kanserinin tedavisinin daha da güçleşmesine neden olur.

BUNA DA BAKIN👇

Rahim Kanseri Tedavisi Var Mı? Bu İletten Nasıl Kurtulunur? (kanserdestek.com)

Rahim ağzı kanserinin erken dönemde ve başlangıç evrelerinde teşhis edilmesi sayesinde, hastalık tedavi edilebilmektedir. Bunun için kadınların düzenli olarak Smear testine gitmesi gerekmektedir. Rahim ağzı kanseri ve tedavisine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde hastalığın tedavisi de gelişmiştir.

Özellikle kanser aşıları rahim ağzı kanserinde sıklıkla kullanılmaktadır. Önlenebilir kanser türleri arasında yer alan rahim ağzı kanseri, erken dönemde teşhis edildiğinde ölüm riski oldukça düşük olan kanserlerdendir. Rahim ağzı kanseri öldürürmü ve hastalığın tedavi süreci ile ilgili tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Rahim Ağzı Kanserinden Korunmak Mümkün müdür?

Rahim Ağzı Kanserinden Korunmak Mümkün müdür

Rahim Ağzı Kanseri Öldürürmü

Rahim ağzı kanseri erken evrede tedavi edilebilen ve korunması mümkün olan kanser türlerindendir. Rahim ağzı kanserinden korunmak için, en etkili yöntem aşıdır. Ayrıca sağlıklı bir cinsel yaşam, dengeli ve düzenli beslenme gibi alışkanlıklar da rahim ağzı kanserinden korunmak için en etkili olan konulardır.

Rahim ağzı kanseri genellikle 30 ile 50 yaş aralığındaki kadınlarda görülmektedir. Bu yaş aralığında ve aktif cinsel yaşama sahip olan kadınlarda ise; daha yaygın görülür. Rahim ağzı kanseri ölümcül kanser türleri içerisinde değerlendirilmektedir.

Günümüzde tedavi edilebilen bir kanser çeşidi olmasına karşın, geç dönemde teşhis edildiği için olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklar da metabolizmanın zayıflamasına neden olduğu için, kanserli hücrelerin oluşumunu tetikleyebilir.

Kadınların zararlı alışkanlıklarından uzak durması, sağlıklı ve dengeli beslenmesi, rahim ağzı kanserine alınacak en etkili önlemlerdendir. Kadınların 30 yaşından sonra HPV testi ile birlikte Smear testlerini de yılda bir kez yaptırması önerilmektedir.

HPV aşısının kadınlarda 12 yaşından itibaren yapılması uygundur. Ayrıca cinsel yaşantıda korunmak ve daha titiz davranmak da kansere karşı etkin bir koruyuculuk sunar.

Rahim Ağzı Kanseri Bulaşıcı mıdır?

Rahim Ağzı Kanseri Bulaşıcı mıdır

Rahim Ağzı Kanseri Öldürürmü

Rahim ağzı kanserinin oluşmasındaki birincil faktör, HPV virüsüdür. HPV virüsü bulaşıcıdır. Özellikle bu virüsün, cinsel ilişki yolu ile bulaştığı bilinmektedir. HPV virüsü sadece cinsel yol ile bulaşmaz.

Ortak kullanım alanları olarak bilinen tuvalet, hamam, sauna ve havuz gibi yerlerden de virüs bulaşabilir. Kadınların cinsel yaşam ile birlikte günlük yaşantılarında da dikkatli davranması önerilir. Daha rahat bir yaşam ve virüse karşın etkin bir koruma için, aşı yapılması tavsiye edilmektedir.

Rahim Ağzı Kanseri Belirtileri

Rahim Ağzı Kanseri Belirtileri

Rahim Ağzı Kanseri Öldürürmü, Rahim Ağzı Kanseri Öldürürmü

Serviks yani rahim ağzı kanseri genellikle ilerleyen evrelerde teşhis edilmektedir. Bu durumun en önemli nedeni ise, hastalığın erken dönemlerde belirtilerini yoğun bir şekilde hissettirmemesidir.

Erken dönemde belirtileri hasta tarafından çok hissedilmediği için, teşhis 2. veya 3. evrede konulabilir. Rahim ağzı kanserinin semptomları farklı hastalıklar ile de karıştırılabilmektedir. Yine bu durum rahim ağzı kanserinin daha geç teşhis edilmesine sebep olmaktadır.

Regl sancıları ya da idrar yolu enfeksiyonları ile sıklıkla karıştırılan belirtilere sahiptir. Rahim ağzı kanseri belirtileri şu şekilde listelenebilir:

  • Kokusuz veya kokulu akıntı
  • Regl dönemi dışında meydana gelen kanamalar
  • Menopoz dönemi bitmesine rağmen oluşan kanamalar
  • Vajinal akıntı ve kaşıntı
  • Pelvis bölgesinde oluşan sancı ve ağrılar
  • Daha sık idrara çıkma isteği ve idrarı tutmada zorluk
  • İdrar yaparken ağrı ve yanma hissi
  • Yoğun ve şiddetli kanamalar
  • Cinsel ilişki sırasında veya sonrasında meydana gelen kanama
  • Pelvik muayenesi veya duş sırasında kanama meydana gelmesi
  • Sırt ve bel bölgesinde nedensiz oluşan ağrılar

Rahim ağzı kanseri öldürür mü sorusunu, hastalığın erken evrelerinde uygulanan yöntemler ile tedavi edilebilir şeklinde yanıtlayabiliriz. Rahim ağzı kanseri belirtileri yukarıdaki yaygın görülen semptomları içermektedir.

Hastanın yaşı, yaşam öyküsü ve beslenme alışkanlıkları gibi etkenler belirtileri farklılaştırabilir. İlerlemiş rahim ağzı kanseri tedavisi için, cerrahi yöntemler yanı sıra kemoterapi ve radyoterapi yöntemleri de tercih edilmektedir. Hastalığın tedavisi ve erken teşhisi için, düzenli olarak doktor kontrolüne gidilmesi önem taşımaktadır.