Lenf Kanseri Görüntüleri 3. Evre ve Tedavisi
Lenf kanseri görüntüleri konusunda arayış içerisinde olanlara tedavi ile ilgili de bilgiler aktarıyoruz.
Belirtiler ve Lenf kanseri görselleri gibi nice özel bilgi…
Lenf Kanseri (Lenfoma) Belirtileri

Lenf Kanseri (Lenfoma) Belirtileri
Lenf kanseri semptomları, hastalığın evresine, kişinin yaşına ve sağlık durumu ile vücudun neresinde bulunduğuna göre farklılık göstermektedir.
Ayrıca kişide görülen lenfoma türüne göre ortaya çıkan belirtilerin de farklı olduğunu belirtmek gerekmektedir.
Buna da bakın👇 Kanserde Sedim Kaç Olur ? (kanserdestek.com)
Lenf kanseri eğer koltuk altı kasık, mide ve boyun bölgesinde bulunuyor ise; genel semptomlardan bahsedilebilir. Lenf kanseri görüntüleri ve belirtileri her hastada değişken olabilir. Lenfoma belirtileri şu şekilde sıralanabilir.
- Nefes almada zorluk, öksürük ve yüksek ateş
- Koltuk altı ve boyu gibi bölgelerde görülen lenf bezlerinde büyüme
- Geceleri titreme ve aşırı terleme
- Vücudun farklı yerlerinde görülen kaşıntı ve döküntü
- Sürekli hissedilen yorgunluk ve halsizlik
- İştah ve kilo kaybı
- Karın bölgesinde şişkinlik ve sık sık enfeksiyon geçirme
Lenf kanseri 1. evre belirtileri, yukarıda sıralanan semptomlardan daha farklı olabilir. Hastalığın ilerleyen evrelerinde belirtiler daha şiddetli bir şekilde yaşanabilir. Lenf kanseri görüntüleri ve yaşanılan semptomların, uzmanlar tarafından yakından incelenmesi ve sürecin takip edilmesi oldukça önemlidir.
Lenfoma Tanısı
Lenf kanseri (lenfoma) tanısı, hastanın şikâyetlerinin hastalığı desteklemesi neticesinde konulmaktadır. Hastanın kontrolleri sonrasında lenfoma belirtilerinin fark edilmesi ile birlikte, teşhisin tam konulabilmesi için farklı tetkik ve testler yapılmaktadır.
Lenf kanseri tanısı ve teşhisi için olan testleri, kemik iliği biyopsisi ve lenf nodu biyopsisi yapılmaktadır. Bunlar dışında MR görüntüleme yöntemleri ve PET ve CT taraması gibi çeşitli yöntemler ile lenf kanserinin teşhisi yapılmaktadır.
Bu da önemli👇 Kanser Kaşıntısı Nasıl Olur ? (kanserdestek.com)
Hastalığın kaçıncı evrede olduğunu tespit etmek için ek testler de yapılabilmektedir. Lenf kanseri görüntüleri, lenfomanın kaçıncı evrede olduğunu belirlemek için en etkili yöntemlerden biridir.
Lenf Kanseri Görüntüleri Konusu İçin Sık Sorulanlar

Lenf Kanseri Görüntüleri Konusu İçin Sık Sorulanlar
Lenf Kanseri (Lenfoma) Nedir?
Lenf kanseri (lenfoma), beyaz kan hücresi olarak bilinen lenfositlerin, anormal şekilde büyümesi ve çoğalması ile birlikte ortaya çıkan bir kanser türü olarak tanımlanmaktadır. Lenfoma ise; lenf kanserinin tıbbi ismi olarak bilinir.
Lenf kanseri genellikle lenf düğümleri olarak bilinen lenf bezlerinde görülmektedir. Bununla birlikte kemik iliği, dalak ve timüs bezinde de lenf kanseri oluşabilmektedir. Lenfositler, beyaz kan hücreleridir.
Lenfositlerin anormal şekilde çoğalması ve büyümesi ve vücudun belirli yerlerinde birikmesi ile lenf kanseri meydana gelmektedir. Vücudun hemen her yerinde görülebilen lenfositler, kasık, boyun ve koltuk altı bölgelerinde de görülebilir. Lenf kanseri görüntüleri ve türleri hakkında tüm merak edilenler için açıklamamıza devam edebilirsiniz.
Lenf Kanseri (Lenfoma) Türleri Nelerdir?
Lenf kanseri, iki farklı grup altında incelenen bir kanser türüdür. Ancak iki grup dışında 60’ın üzerinden farklı lenf kanseri tipi üzerinde durulmaktadır. Hodgkin Lenfoma ve Non-Hodgkin lenfoma şeklinde iki gurup altında incelenmektedir.
Hodgkin Lenfoma Nedir?
Hodgkin lenfoma, bağışıklık isteminin bir parçası olan lenfatik sistem kanseri olarak tanımlanmaktadır. Bu lenf kanseri türünde Reed- Strenberg hücresinden bahsedilebilmektedir. Bu hücreler, Hodgkin lenfoma türünü diğer lenf kanseri türlerinden ayıran en önemli ayrıntılardan biridir.
Hücrelerden kaynaklı olarak meydana gelen Hodgkin Lenfoma türüne yakalanan bir kişide kanserin küçük bir bölümü görülmektedir. Ancak kanserin kalan bölümünün iltihaplanmadan kaynaklı olduğu üzerinden durulmaktadır. Vücuda yayılan bu iltihaplanmalara ise; normal lenfositler neden olmaktadır.
Hodgkin Lenfoma belirtileri kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir. Ancak tekrarlayan ve aniden yükselen ateş, hızlı kilo kaybı ve gece terlemeleri en sık görülen belirtileri arasında yer almaktadır. Hodgkin Lenfoma hastalığının kaçıncı evrede olduğunu saptamak için farklı testler yapılmaktadır.
Bilgisayarlı tomografi ile birlikte kemik iliği biyopsisi hastalığın evresini tespit etmek için kullanılan yöntemlerdendir. Elde edilecek veriler ile lenf kanseri görüntüleri uzmanlar eşliğinde incelenmekte ve kişinin sağlık durumuna en uygun tedavi yöntemi için gerekli planlamalar yapılmaktadır.
Non- Hodgkin Lenfoma Nedir?
Non- Hodgkin lenfoma türünde, çoğunlukla B ve T hücrelerinden ve nadiren de NK hücrelerinden bahsedilebilmektedir. Hızlı ve yavaş büyüyen bu hücrelerin lenf bezleri ve lenf dokusunda gelişmesi sonucunda Non- Hodgkin lenfoma türü meydana gelmektedir.
Non- Hodgkin lenfoma türü, Hodgkin Lenfoma türünden daha farklı bir görünüşe sahiptir. Lenf kanseri görüntüleri bu farkı net bir şekilde ortaya çıkarmaktadır. Non- Hodgkin lenfoma belirtileri içerisinde açıklanamayan kilo kaybı, gece terlemeleri, halsizlik ve yüksek ateş ile birlikte titreme de yer almaktadır.